Kossuth Lajos Általános Iskola

A Kossuth Lajos Általános Iskola nagy múltú, belvárosi 8 évfolyamos általános iskola. Központi fekvése miatt könnyen és biztonságosan megközelíthető az alsó tagozatosok számára is.

Az épület 114 éves, 64 éve működik általános iskolaként, és 24 éve vette fel Kossuth Lajos nevét. A 2006-ban történt teljes rekonstrukció után tanulóink egy teljesen felújított és korszerű intézményben tanulhatnak.

Az iskola arculatát az emelt szintű matematikaoktatás határozza meg. A többi tantárgy mellett nagy hangsúlyt fektetünk még a magyar nyelv – mint másik felvételi tárgy – oktatására is.

Diákjaink a 8. év végén magyarból, matematikából és egy szabadon választott tárgyból záróvizsgát tesznek, melyre felkészítjük őket. Így egy stabil és rendszerezett tudással léphetnek be a középiskolába.

Kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást. Az elmúlt tanévben tanulóink 117 versenyről hoztak eredményt. 84 esetben értek el megyei 1-6. helyezést, ebből 19 volt megyei első hely. Országos 1-10. helyezésből 74-et tudhattak magukénak. Iskolánk központi fekvése és kiemelkedő versenyeredményei alapján több rangos tanulmányi verseny helyszíne és szervezője.

Iskolánk kínálata: